Pe ultimul Tinut, cel al Focului, AL SAPTELEA MANUSCRIS magic ne arata cat de usor se poate... arde echilibrul acestui taram. Si acest lucru se... inteteste cand, in aceasta regiune, ii gasim si pe Dioxoleti!

Al Saptelea Manuscris al Povestii lui AclePYo

Sageata derulare in jos  FOCUL respira! Totul... ARDE!  Sageata derulare in jos

       

AclePYo a pasit mai departe, cu grija, in TINUTUL FOCULUI. Aici, aproape peste tot era lava incandescenta, dogoritoare.

Totusi - ciudat! - undeva, in departare, in TREI zone distincte, se zareau palcuri de PADURE! In jurul acestora - si mai bizar! - se puteau observa santuri groase de apa...
"Foarte interesant..." a meditat tanarul. "Cine ar fi putut ghici vreodata ca intr-un TINUT atat de FIERBINTE sa existe PADURE si APA...?!"

Pe o poteca ingusta de pamant negru - purtat de... valul gandurilor! - eroul a strabatut o mare parte din Tinutul Focului. Apoi - brusc! - s-a oprit...! In fata lui statea un VULCAN urias, din care, uneori sareau flacari rosiatice, jucause.

- Eu sunt AclePYo! s-a prezentat direct flacaul. Am venit sa te ajut... Daca este nevoie...?
- Buna sa-ti fie inima si voia! a raspuns, neconventional, muntele de lava. Cum bine ti-ai dat seama, EU sunt DUHUL FOCULUI...

Inainte »

Dupa ce toate prezentarile au fost facute, tanarul a intrebat rapid, extrem de curios:
- Spune-mi te rog, cum se face ca in Tinutul TAU se poate gasi PADURE si APA?!... Eu credeam ca aici totul va fi ars, parjolit...!

- E destul de simplu...! a raspuns DUHUL. Pentru ca acest TARAM sa existe este nevoie de OXIGEN, care intretine arderea! PADUREA - prin procese chimice pline de magie! - ne ofera acest GAZ, si APA - evident! - hraneste PADUREA! Iar cele TREI ZONE VERZI pe care probabil ca le-ai zarit, sunt regiuni SACRE, pline de misticism...!

- Pai, atunci, nu prea vad unde este problema? a "punctat" AclePYo.
- PROBLEMA exista si se numeste... DIOXOLETI! Un inamic teribil care - in aiureala lui! - imi ataca chiar ACUM un sector PROTEJAT de PADURE!... Din pacate, nu prea stiu cum sa-i opresc...!?

- Eu insa..., cred ca stiu! a zis eroul. Dar am nevoie urgent de DUHUL APEI si de DUHUL AERULUI!

« Inapoi •  Inainte »

Nu a fost nevoie de alte... precizari. DUHUL FOCULUI a erupt o data, puternic, chemand cu glas fierbinte ajutoare!

In clipa urmatoare, cei doi - deja! - vechi prieteni a lui AclePYo erau chiar langa erou.
- Spune MAESTRE VRAJITOR, cu ce putem fi de folos? au intrebat, la unison, AERUL si APA.

- Am nevoie de un... CAPAC enorm de GHEATA care sa acopere complet regiunea atacata de inamic!
- Iar tu, draga NORISORULE - a continuat AclePYo -, inainte sa sigilam zona asaltata, va trebui sa absorbi de acolo cat mai mult OXIGEN...

Zis si facut! AERUL a intrat primul in actiune si a INSPIRAT cat de mult gaz a putut. Apoi APA, la randul ei, a acoperit rapid zona agresata de dusman cu un clopot enorm, de gheata...
... Nu a durat mult si DIOXOLETII, fara oxigen si prinsi in capcana au disparut, au ars... complet!

« Inapoi •  Inainte »

Taramul FOCULUI, ultimul din ZONA TAINICA A TINUTURILOR a fost salvat! Pe Planeta Xyx ARMONIA PERFECTA a fost restabilita!
Muntele de lava, impresionat de curajul si strategia lui AclePYo, a zis,:
- Pentru faptul ca EXISTI si pentru ca ne-ai AJUTAT atunci cand oricine ne-ar fi uitat, EU, DUHUL FOCULUI iti ofer:
GRADUL si DIPLOMA de VRAJITOR XYXIDIC!
- In plus, ca recunoastere a meritelor tale, iti dau si TICHIA ARMONIEI TOTALE, care va arata celor din jurul tau inteligenta faptelor tale!
Tanarul a primit bucuros darurile, vadit impresionat de onoarea care i se facuse. Era multumit! Isi facuse datoria!... Apoi, dupa ce si-a luat, cu greu, la revedere de la DUHUL... CLOCOTITOR - care parca plangea cu lacrimi de lava - a pasit prin PORTALUL care il ducea INAPOI, in ZONA LIBERA!
Cand AclePYo a aparut in pragul usii, bucuria revederii a fost nemarginita. Parintii si bunicii sai l-au cuprins, deodata, intr-o lunga si calda imbratisare. Iar PYo, batranul sau prieten, a spus emotionat:
- Stiam ca ai sa te intorci... NICAIERI nu este ca ACASA!!!

« Inapoi